Nieuws

De 5 meest voorkomende fouten bij het organiseren van een online event


Het organiseren van een online evenement klinkt eenvoudig. Toch leert de praktijk ons (en vele event managers met ons) dat het een stuk lastiger is dan je verwacht. Bij VisitorControl organiseerde we het afgelopen jaar een flink aantal online evenementen. Het ene evenement succesvoller dan de andere. In onze evaluatie van het afgelopen jaar kwamen daarin 5 ‘online-event-killers’ naar voren. Je vindt ze in dit artikel op een rijtje.

1. Sl..ech..te…ver…b..nd..ing.

Organiseer je een online evenement, dan is de verbinding cruciaal. Onthoud dat. Bezoekers hebben minder geduld dan je denkt en ze gaan ervan uit dat alles op en top werkt. Is dat niet het geval? Dan zijn ze zo weer vertrokken. En als je een ijzersterk programma hebt is dat natuurlijk zonde.


2. Interactie?

Onze ervaring leert dat een monoloog zorgt voor een belabberde betrokkenheid van je bezoekers. De aandacht van je bezoekers erbij houden tijdens een online event is lastiger dan bij een fysiek event. Een belangrijke vraag om vooraf over te beantwoorden is dat ook: hoe ga ik de aandacht van mijn bezoekers erbij houden? Interactie is het sleutelwoord.


3. Houtje touwtje

Een Excel document hier, je e-mails versturen daar of je video vastknopen aan een tool die eigenlijk voor iets anders bedoeld is. We horen regelmatig dat organisaties het geprobeerd hebben. De succesverhalen blijven uit. Ons advies: gebruik één systeem. Van uitnodiging, inschrijving, live event tot opvolging. Zo heb je altijd alle informatie in één overzicht van het evenement bij de hand. Dat geeft niet alleen rust, maar ook meer stabiliteit.


4. Beroerde aankondiging

De aankondiging van een online event werkt niet op dezelfde manier als bij een fysiek evenement. Online events zijn nieuw. Bezoekers missen het beeld van het ‘online event’. Deel daarom (voor)beelden van het online evenement. Het liefst in video format, dan lijkt het net alsof je er al zelf bij bent.


5. Programma’s en sessies

Als je het doet, doe het dan goed. Een inspirerend programma en sterke sessies blijven ook bij online evenementen een belangrijk. Ga voor een inspirerende spreker en betrek deze persoon in je aankondiging. Daarmee tackel je ook meteen online-event-killer nummer 4.


Organiseer je een online evenement? Regel dan dus een goede verbinding, interactie met je bezoekers, een stabiel platform, een toffe aankondiging en een inspirerend programma met sterke sessies. Zo vergroot je kans op een leuk evenement voor jou en je bezoekers. Want ook in deze tijd blijft dat gewoon het doel! Succes.

 

Dan kom je binnen!

Van uitnodigen tot aan bedanken, regel het met VisitorControl

Hulp nodig Hulp nodig?
📞
Bel ons We zijn nu bereikbaar
Stuur een Whatsapp Binnen een uur reactie
📧
Stuur een e-mail Reactie binnen één dag
🏠
Bezoek ons Nieuwstraat 10 in Heesch
💬
👋🏻 Hi! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw event? Vraag het ons!