Nieuws

Drie voordelen van het organiseren van online events


Al ruim een jaar organiseren we online evenementen. Waar dit voor vele organisaties in de eerste maanden wennen was, zien we nu steeds meer voordelen aan het organiseren van een online evenement. Maar wat zijn die voordelen? En op welke manier kun je daar slim gebruik van maken?
Voordeel 1

Bereik meer mensen

Een van de voordelen van het organiseren van online events is dat je makkelijker meer mensen kunt bereiken. Waar we bij programma’s en sessies bij fysieke evenementen een maximaal aantal hanteerde op basis van de beschikbare stoelen, blijkt dat deze beperking bij online events niet op gaan. Een programma of sessie van 50, 100, 500 of nog meer personen, bij een online evenement is het allemaal mogelijk. Wel heeft het de voorkeur om vooraf de aantallen te weten en de mogelijkheden (zoals interactie met een poll of chatfunctie) van je evenement hierop af te stemmen.Voordeel 2

Lagere kosten & minder risico

Als eventmanager weet je als geen ander welke kosten er bij een fysiek evenement komen kijken. Zaalhuur, drukwerk en catering horen er allemaal bij. Bij een online evenement komen dus kosten te vervallen. Daar staat ook nog eens tegenover dat meerdere gasten je online evenement kunnen bezoeken. En dat is win-win. Bij een online evenement horen natuurlijk ook kosten die je bij een fysiek evenement niet hebt. Zoals een online platform en audio visuele partner. Maar als puntje bij paaltje komt, zien we dat online evenementen een stabiel verdienmodel is.Voordeel 3

Meer data beschikbaar

Of het nu gaat om de keuze van een programma, het volgen van een sessie of de interactie met je gasten, bij een online evenement is alles meetbaar. En dat is niet alleen prettig voor nu, maar ook voor het organiseren van je volgende evenement. Je kunt cijfermatig onderbouwen wat de gasten van verschillende onderdelen (zoals: programma’s, polls, chatmogelijkheden, onderdelen van de presentatie) vonden. Zo maak je elke keer weer een stap naar een nog beter evenement.


Een fysiek evenement heeft charme. Toch vragen de huidige ontwikkelingen om flexibiliteit. En gelukkig blijkt dat online evenementen ook vele voordelen met zich mee  brengen. Benut daarom ook de mogelijkheden van online evenementen en samenwerking met je partners. Want niet alleen nu, maar ook in de toekomst gaan online evenementen een belangrijke rol spelen in het bedrijfsleven.

BEL MET FRANK

Benieuwd naar de mogelijkheden

voor jouw event?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het VisitorControl live platform?

Neem vrijblijvend contact op met Frank. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkeden voor jouw online event!


Contact opnemen met Frank

Dan kom je binnen!

Van uitnodigen tot aan bedanken, regel het met VisitorControl

Hulp nodig Hulp nodig?
📞
Bel ons We zijn nu bereikbaar
Stuur een Whatsapp Binnen een uur reactie
📧
Stuur een e-mail Reactie binnen één dag
🏠
Bezoek ons Nieuwstraat 10 in Heesch
💬
👋🏻 Hi! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw event? Vraag het ons!